Cumartesi, Aralık 21, 2024
More

    YouTube Savaş Animasyonu Videolarının Yükselen Yıldızı Nedim Can İncebay ile Röportaj

    YouTube ile ilişkim 9 ay önce aldığım phablet ile tamamen değişti. PC’den bağımsız bir şekilde video izlemeye başladığım anda tarihin en meraklı olduğum iki alanına daldım: Napolyon dönemi ve Amerikan İç Savaşı.

    İzlediğim her tarih videosu ile savaş animasyonu videosuna rastlama sıklığım da arttı (neredeyse tümü Ortaçağ videoları olarak). Savaş animasyon videolarının en üst seviyesi olduğunu düşündüklerim için bu videolara özel bir ilgi gösterdim. İzlediğimiz neredeyse her bir kara savaşında her biri temsil ettikleri askeri birimleri gösteren ikonlar taşıyan kareler, dikdörtgenler veya ağırlıklı olarak daireler görüyoruz. Birbirlerine taarruz ettikleri zaman, askeri birimlerin üzerinde ya çatlaklar oluşuyor, ya etraflarından toz yükseliyor veya genel olarak barutun dumanı tütüyor.

    Savaş tarihi videoları ne kadar mükemmel hazırlansa da, izleyicilerin aklı her zaman kritik bir detaya gidiyor: Gerçek savaş sahneleri. Haliyle, savaşın çekirdeğini oluşturan aksiyon ülkelerin kaderini belirledi. Hastings Savaşı’ndaki kalkan çapışmasından Constantinople duvarlarındaki çatışmalara kadar, her bir tarih sever genelde sabit 3D görüntüler üzerinde anlatılan belgeselleri dilerken gerçek sahneleri olabildiğince akıllarında canlandırmaya çalışıyor.

    Bu durum artık hızla değişiyor. Yaşanan değişimi Epic History kanalının en son videolarından Salamis Savaşı’na rastladığımda fark ettim. Video benzer kanallarda bugüne kadar izlediğim kesinlikle en başarılı yapımdı. Kurgunun yanı sıra, genelde hazırlaması güç ve detaylı ve animasyonlar dikkatimi çekti. Videonun sonunda, aylar önce keşfettiğim bir ismi duydum ve kalakaldım. Videonun animasyonları Nedim Can İncebay tarafından hazırlanmıştı.

    Nedim Can İncebay hakkında uzun uzun yazmadan doğrudan ona sorduğum çok sayıdaki soruyu sıralayacağım. Şu noktada tek diyebileceğim, Türkiye’den nadir rastlanır bir yeteneğin çıkmış olduğu ve kendisi gibi yapımcılar ile savaş tarihi animasyonlarında yeni bir sayfa açacakları.

    YouTube’da bir kanal açma ve video animasyonları oluşturma fikrine seni sürükleyen süreçten biraz bahseder misin?

    Rome 2 Total War 2014’te piyasaya sürüldüğünde gerek grafikleri gerek oynanışıyla beni çok etkilemişti ancak sistemim yeterli olmadığı için sadece izlemekle yetinmiştim. 2017 dolaylarında nihayet kendime bir sistem alabildiğimde bir süre Facebook’ta yer alan bir Türk Total War grubunda ekran görüntüleri paylaşarak devam ettim. Zamanında The Battle for Middle Earth ve Mount&Blade Warband gibi birçok oyunda kendi yaptığım harita ve modelleri kullanıp oyun dosyalarını değiştirebildiğim için ‘’oyun modlama’’ anlamında bir nebze bilgim vardı ve buna Total War’da da devam ettim. En nihayetinde çok büyük bir ekran görüntüsü galerim oldu ve bir yılın sonunda ‘’Neden bunları video kesitler halinde sunmuyorum?’’ fikri zihnimde belirdiğinde kanalı açıp sinematik videolar yüklemeye başladım. Tabii o zaman yüklediklerimi şuan sorsalar asla sinematik demezdim, ilk videodan beridir çok fazla şey değişti. Açıkçası izlenme gibi bir kaygım da yoktu, sadece sinema ve sinematografi üzerine bir ilgim olduğu için o zamanlar kendimce ‘’güzel’’ addettiğim şekilde sahneleri basitçe birleştirip öylesine kanala yüklüyordum. Kanalı çok nadir kontrol ettiğimden yüklediğim iki videonun 3-4 ay içerisinde 15.000 kadar izlendiğinden haberim bile yoktu. Ayrıca videoları da İngilizce Öğretmenliği bölümünde okuduğum için İngilizce yüklemiştim ve yorumlarda birkaç kişinin ‘’lütfen daha fazla video yüklemeye devam et’’ şeklindeki ısrarından sonra bu video yapım işinin üzerine biraz daha düşmeye başladım. Kısaca bu şekilde oldu diyebilirim, bu işe ağırlık verebilmek için okulu bir sene bırakıp işleri yoluna koyunca devam etmem de tadı tuzu oldu. ☺

    Video oyunlarının motorları ile animasyon hazırlamayı öğrenme süreci nasıldı? Nasıl bir araştırma ve çalışma ile bugünkü seviyeye ulaştın?

    Aslında araştırma yapmayı seven birisiyim ama ne üzerine olursa olsun tutorial tarzı videoları saatler boyu takip etmekten pek hoşlanmıyorum. O yüzden oyun dosyalarını değiştirmekten tutun video düzenleme programlarına kadar hepsini deneye deneye kendi başıma öğrendim ve bu süreç biraz zaman aldı. İngilizce alt yapım olduğu için çok gerektiğinde yabancı kaynaklara baktığım oldu tabii ki. Oyunlardaki kamera açılarını daha stabil bir hale getirmekten tutun yapay zekayı nasıl kendi kontrolüm altına alabileceğime kadar çoğu şeyi öğrenmem kimi zaman haftalar/aylar boyu oyun dosyalarını kurcalamakla oldu. Resmi bir eğitim almadığım için en başta da bahsettiğim gibi sahne çekerken ya da renk tonunu ayarlarken göz kararına göre düzenliyorum. İlk aldığım ekran görüntüleri ya da video kesitler şu anda cazip gelmiyor ama baktıkça her bir videoda üzerine bir şeyler kattığımı fark ediyorum. Bu kimi zaman görsel açıdan, kimi zaman da gerçekçilik adına oyunun animasyonları ve kamera açıları üzerine oluyor. İleride imkanım olursa eğitimini almak istiyorum.

    Videoların konularını seçmekten kurgu ve altyazıların hazırlanmasına kadar nasıl bir çalışma yapıyorsun?

    Aslında ilk zamanlar belirli bir konuları dahi yoktu. Tarihe çok büyük bir ilgim olduğu için hoşuma gittiği şekilde ‘’Aa burada Selçuklu var, bu tarafta da Haçlı güruhu, bunların çarpıştığı bir savaş videosu çekmeliyim’’ tarzında düşünüyordum. Kurgusu çok basitti, altyazısı yoktu. Ne zamana tekabül ediyor bilmiyorum ama bir zaman sonra tarihsel videolar hazırlamak istediğimi farkettim. Bu da birçok zorluğu beraberinde getiriyor. Tarihsel olarak doğruluk, savaşta yer alan o savaşa özel general/kumandan gibi kişilikler, savaşın yapıldığı yer, oyunun o savaş hakkında sinematik çekerken bana sunacağı imkanlar gibi. En başlarda örnek vermem gerekirse “Malazgirt Savaşı” için kendim yapamadığımdan dolayı oyunda yer alan varsayılan haritalardan en uygun olanını seçiyordum. Sadece Alparslan ve Bizans İmparatoru Romen Diyojen gibi kilit tarihi kişiliklerin model varyantını tasarlayıp ekliyordum. Zamanla kendi haritalarımı tasarlayabilmeyi öğrendim. Sadece sultanın ya da imparatorun kendisini değil, ikinci üçünü derece öneme sahip kişilerin de modelini eklemeye başladım. Yine bir süre sonra altyazı kullanmaya, ondan kısa bir süre sonra da İngilizce seslendirme eklemeye başladım. Her bir videoda üzerine daha fazla şey ekledim ve en sonunda şuanda yaptığım şeye evrildi diyebilirim.

    Osmanlı tarihinden Roma tarihine kadar birçok önemli savaşı hazırlarken savaşların doğruluğunu sağlamak için hangi kaynaklardan yararlanıyorsun?

    Yapacağım videonun konusunu, dönemini ve hangi devletleri içerdiğini belirledikten sonra ilk olarak bizzat o savaş ya da dönemi konu alan kitapları araştırıyorum. Yaptığım ilk tarihsel videolarda çeşitli tarih sitelerinden ve kimi makalelerden aldığım bilgiler dışında çok fazla kaynak kullanmıyordum, internette bulduğum birçok farklı bilgiyi sentezleyip o şekilde bir bütün olarak sunuyordum. Bir zaman sonra bunu ileri taşımak istedim ve işin içine altyazı ve seslendirme de girince Türkçe/İngilizce çok fazla kitap alır oldum. Bu sadece dünya tarihi değil, Game of Thrones ve Yüzüklerin Efendisi gibi çok sevdiğim ve hayranı olduğum fantastik evrenler için de geçerli. Yine de şuanda haritasından ve orduların o dönemde hangi zırhları giydiğinden tutun birçok detaya önem vermeme rağmen bir savaş hakkında kapsamlı bir bilgi vermek hiçbir zaman ilk gayem olmadı. Ben işin daha çok görsel yönüyle ilgilendiğim için savaş öncesi ve sonrasında verdiğim bilgileri kısa tutup bir an önce aksiyona geçmek şuan bana daha makul geliyor. Nihayetinde bir Çaldıran Savaşı dendiğinde çok fazla yazılı kaynak bulabiliyoruz ancak resim ya da video bazında elimizde çok az örnek var. Videolarımın bir savaşı ya da olayı anlatan ‘’kısa filmden’’ ziyade tamamıyla ‘’belgesel’’ niteliği kazanması beni üzerdi açıkçası. ☺

    Videolarının kurgusu benzer savaş videolarından farklı olarak anlatımın ve aksiyonun değiştiği bölümler içeriyor. Bu tarz bir kurgu fikri nasıl doğdu?

    Daha önce de söylediğim gibi, çok fazla bilgi vererek bunu belgesel haline getirmek istemediğim için videolarımın formatı benzer savaş videolarıdan daha farklı bir şekilde ilerliyor. Bana sorsanız en başta altyazı ve seslendirme dahi eklemeyi planlamıyordum ancak izleyen takipçilerim kısa bile olsa video başında bilgiler vermem konusunda ısrar etmişti. Kaç kişi savaşta yer aldı, savaş nerede yapıldı, orduda hangi birimler vardı vb. gibi. Bu liste tabii ki daha da uzuyor. Bence 2D hareketli/hareketsiz görseller yerine 3D animasyonlar kullanmak izleyicilerin büyük bir çoğunluğuna daha fazla hitap ediyor. Sadece tarihi videolar için değil herhangi bir konuda bilgi vermeye çalışan farklı konsepteki Youtube kanalları için de geçerli bu. Oyun motorunun bazı konularda beni kısıtlaması gerçekten zorluk çıkarsa da (çok fazla detaylı animasyon gerektiren dramatik sahneler gibi) videolarımın hepsinde oyundan/oyunlardan aldığım 3D görüntüleri kullanıyorum ve bu sahne sekanslarını akıcı bir şekilde düzenleyip film niteliği kazandırmak asıl amacım.

    Ses efektleri, diyaloglar ve savaşçıların sesleri gibi son derece başarılı içerikleri nasıl hazırlıyorsun?

    Videolarımda kullandığım çoğu ses efekti oyunun içinde varsayılan olarak bulunan efektlerden. Yani Total War kullanarak yaptığım bir sinematikte seslerin büyük çoğunluğunu o oyundan aldıklarım oluşturuyor. Ancak neredeyse bütün sahneleri ses olmadan kaydettiğim için düzenlerken sesleri kendim ekliyorum. Bunun için ayrı bir ses klasörüm var. İçinde oyunlardan bizzat aldığım kılıç darbesi, ordu yürüyüşü, savaş anındaki bağırış ve kılıç sesleri gibi sesler var. Kimi zaman da yine oyun dosyalarından sesleri ayıklıyor ve o şekilde kullanıyorum. Arka planda kullanılan müzikten izole ise filmlerden ses efektleri dahi kullandığım oluyor. Geniş bir ses veri tabanına erişimim olmadığı için uzunca bir süre bu şekilde devam ettim. Umuyorum ki ileride daha fazla ve kaliteli ses kaynağına erişimim olacak.

    Savaş animasyonu hazırlamanın en zorlu kısımları neler? Örneğin Cannae gibi büyük bir savaşı hazırlarken en büyük zorluklar nelerdi?

    Kesinlikle hava durumu, savaş alanı, birimlerin tasarlanması gibi ön hazırlık aşaması ve gösterilmesi gereken ‘’kilit’’ anlar derdim. Bu diğer savaşlar için de geçerli. Kilit anlardan kastım o savaşa has kimi olayları içeriyor. Örnek vermek gerekirse Cannae’de Hannibal’ın ordusunun Roma ordusunu kuşattığı bir an var. Roma ordusu her taraftan çevriliyor. Ancak oyunda birimler aslında olduğu kadar esnek bir şekilde hareket edemeyebiliyor. Bildiğiniz gibi Total War’da birimler diktörtgen şeklinde bir alana dağılıyor, ayrık ve birbirinden bağımsız değiller. Onları haritanın herhangi bir yerine ayrı ayrı yerleştiremiyorum. Bunu düzeltmek için birim aralıkları ve sayıları gibi değerleri içeren oyun dosyalarını olabildiğince değiştiriyorum ama yine de istediğim sonucu elde edemediğim oluyor. Zaten o videoya gelen olumsuz yorumların büyük bir kısmı o en önemli kuşatma harekatını net bir şekilde gösterememem ile alakalı.

    Dizilerden alıntı savaşları hazırlamak daha mı kolay? Ne gibi avantajları veya kolaylıkları var?

    Eğer yapmak istediğim savaş ya da olayı görsel açıdan tasvir eden bir kaynak varsa bu kesinlikle daha kolay oluyor. Ne yazık ki gişe ya da farklı sebeplerden ötürü olayın tarihsel kısmı kimi zaman çarpıtılabiliyor ama öyle bir durumda dahi ortada görsel bir destek olduğunda o olayın ya da savaşın nasıl bir atmosferde geçtiğine dair bir fikir sahibi olabiliyorum. Aynı şekilde konsept artistlerin 3D model tasarlayanlara bir referans olması gibi dizi ve filmler de karakterleri ve sahneleri tasarlamam konusunda yardımcı olabiliyor. Ayrıca Yüzüklerin Efendisi’nde geçen Pelennor Çayırları Savaşı’nı (diğer adıyla Minas Tirith Kuşatması) ele alabiliriz. Kitap ile film arasında gerçekten çok büyük fark var ve halihazırda Yüzüklerin Efendisi modunu geliştiren ekip adına fragmanda kullanmak için bir harita tasarladım. Eğer ileride tam bir sinematik video yapmak istersem hikayenin gidişatında kitabı baz alacağım ancak görsel anlamda Minas Tirith’i tasarlarken yine filmde bize gösterilen kaleden ve savaş alanından esinleneceğim. Eğer yönetmen Peter Jackson’un bize sunduğu Minas Tirith örneğinden farklı bir örnek tasarlarsam çoğu kişi onun neresi olduğunu anlamakta güçlük çekebilir çünkü Minas Tirith denildiğinde çoğu kişinin aklına filmdekiyle özdeşleşmiş bir yapı geliyor.

    Epic History işbirliğine uzanan süreçten biraz bahseder misin? Videolarını bugüne kadar kimler (stüdyo, yapımcılar vs.) keşfetti ve ne gibi projeler planlıyorsun?

    Kanal sahibi benimle mail üzerinden iletişime geçti. Bir süredir Total War kullanarak hazırladığım tarihi savaşları ilgiyle takip ettiğinden bahsetmişti, zannediyorum ki son 5-6 videomdan bahsediyordu çünkü o zamandan beridir seslendirme ve altyazı kullanıyorum. Yeni projesi Salamis videosu için benden yardım isteğinde bulundu ve seve seve kabul ettim. Halihazırda bir çok tarih kanalına vaktim olduğu müddetçe kesitler göndererek destek olmaya çalışıyorum. Bunun dışında yönetmen Alper Çağlar Youtube’da Game of Thrones temalı bir videom üzerinden benimle iletişime geçmişti ve Göktürk üçlemesi hakkında yayınladığı ‘’Pre-production’’ videosu konusunda istişare etmiştik. Teknik bilgi konusunda çok zayıf olduğum için ileride sinema alanında eğitim alma gibi bir planım var. Ayrıyeten Total War’ın geliştirici şirketi Creative Assembly ile zaten uzun bir süredir iletişim halindeyim. İleride ne olacağını kim bilir. ☺

    Epic History ile hazırladığınız Salamis Savaşı videosunun sürecinden biraz bahseder misin? Nasıl bir çalışma gerçekleştirdiniz?

    Normalde yaptığımdan farklı olarak (Epic History’den beklediğim gibi) elimde her sahnenin nasıl ve hangi açılardan çekileceğini anlatan uzun bir dosya bulunuyordu. Hareketli kameranın çok fazla kullanılmaması ya da bazı spesifik birliklerin gösteriminde yakın açılardan çekim yapılması gibi istekleri vardı. Yaklaşık olarak 50-55 tane sahneye tekabül ediyor. Tabii ihtiyaç olursa diye normalde istendiğinden daha fazla sahne çekiyorum. Kimi sahneler beni arada bırakıp tatmin etmiyor ya da karşımdaki kişinin beklentilerini karşılamıyor. Bu durumda aynı sahnenin benzerini tekrardan kurarak eksik olan kısmı çekmeye çalışıyorum. Sahnelerin bir bütün olarak gözükmesi çok önemli.

    YouTube’da tarihi bilgileri olabildiğince doğru sunan kanal az olduğu gibi savaşların detayları en zorlu içerik olarak beliriyor. Bu aşamada sen YouTube’da yanlış ve doğru çatışmasını nasıl yorumlarsın?

    Youtube üzerinde anlatılan tarih ki bu en güvenilir kanallar için de geçerli zaman zaman taraflı anlatılabiliyor. Bunu sadece bilgi bazında değil de kullanılan dil bakımından da söylüyorum. Varna Savaşı’nda ordunun komutasını üstlenen Wladyslaw’ın savaşın sonunda sultanın hattını koruyan yeniçerilere bir hücumu var. Hattı bir nebze yarabilse de en sonunda bir yeniçeri tarafından öldürülüyor. Bunu bir Türk tarafı kısaca ‘’yeniçeriler tarafından alt edildi’’ şeklinde anlatabilirken yabancı bir kanal ‘’Yeniçerilerin arasında kalan Wladyslaw ve birlikleri kahramanca çarpıştı ve birer birer düştüler.’’ şeklinde dile getiriyor. Bir videoyu yaparken iki tarafa da olabildiğince nötr bakmaya çalışıyorum. Aynı şekilde bir savaş ya da olay hakkında birden fazla tarihi kaynak olduğu için kanallar çoğu zaman tek bir kaynak üzerinden gidebiliyor. Bu en fazla savaşa katılan asker sayısında ve savaş sonunda verilen kayıplarda ön plana çıkıyor. Misal Çaldıran Savaşı’nda kaynaklar Osmanlı Ordusu için 60 ila 80.000 arasında bir sayı verirken galibiyetin asıl nedenini sayıya addetmeye çalışan Osmanlı karşıtı bazı kaynaklar bu sayıyı 200.000’e kadar çıkarabiliyor. Bu durumu aynı şekilde Osmanlı ve Avrupa arasındaki savaşlarda da görüyoruz.

    Videolarında genelde Total War müzikleri kullanıyorsun. Ses efektlerinden müziklere kadar telif konusunda nasıl hareket ediyorsun?

    Müziklerden gelen telif ihlalleri gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Yüklediğim ilk videoların büyük bir kısmında yine Youtube’da bulunan ve telifsiz olduğu söylenen müzikler vardı ancak aldığım zaman telifsiz olduğu belirtilse de müzik sahibi daha sonradan telifini alabiliyordu. 2.7 milyon ile en çok izlenen videoma telif 2.5 milyon izlenmeden sonra geldi. Ama 4k çözünürlükte video yüklemeye başladığımdan beridir ki bu uzun bir süre, videolarımda çoğu zaman Total War’ın oyunlarından aldığım telifsiz olan müzikleri kullanıyorum. Yani Roma’yı anlatan bir sinematikte Napoleon Total War’dan kulağıma hoş gelen bir müziği kullandığım oluyor.

    YouTube ile elde ettiği gelirin seviyesi nedir? Projelerini geliştirmek için yeterli mi yoksa daha fazlası mı lazım?

    Biliyorsunuz ki Youtube’ın gelirin ne olduğuna dair bilgileri paylaşma konusunda yasağı var ancak videolarımı düzenli bir şekilde atabilmem için gerekli olan sisteme şuanda sahibim. Zaman zaman düşük FPS problemi yaşasam dahi şuanda kullandığım ekran kartı oyunlarda kasma yaşamadan çekim yapmama izin veriyor. İleride yapmayı düşündüğüm daha büyük projeler için benim ihtiyacım olan tek şey daha iyi bir işlemci ya da ekran kartı olur diye düşünüyorum. Total War tarzı oyunlar ekranda yürüyen, koşan ya da savaşan her bir yapay zekayı bir birim olarak kabul ettiğinden burada işlemciye ekran kartından bile daha fazla yük binebiliyor.

    Türkiye’deki YouTuber piyasası hakkında söylemek istediklerin var mı? Belgesel kanalları yavaşça artmaya başladı ancak doğru bilgi yayılımı yeterli mi?

    Açıkçası Türkiye’den çok fazla Youtuber takip etmiyorum. Genel olarak ‘’let’s play’’ tarzında oynanış odaklı videolar ya da montajlar da pek ilgimi çekmiyor o yüzden pek bir bilgim yok. Kanal sayısı arttığında haliyle ortaya çıkan içerikler benzer olabiliyor. Takip edip kaliteli bulduğum kanallar arasında zamanında işbirliği içerisinde de bulunduğum ‘’DFT Tarih’i’’ sayabilirim. Yaptıkları işi gerçekten kaliteli buluyorum.

    Yakın gelecekte bir stüdyo kurmak ve daha kapsamlı, farklı içerikler oluşturma fikrin var mı? Yoksa tamamen savaş animasyonları olarak mı devam edecek?

    Total War ya da Bannerlord ile bir video yaparken animasyon bazında kısıtlandığım anlar oluyor bu yüzden ileride videoları daha geniş bir perspektifte hazırlayabilmek için bazı programları öğrenmek istiyorum (Blender gibi). İlgili olduğum alan savaş tarihi ve bunun görselliği üzerine olduğundan şu anda yaptığım işin nereye evrileceğine dair gerçekten hiçbir fikrim yok zira kanalı açtığımda dahi bu noktaya gelebileceğimi tahmin edemezdim. Bu zaman içerisinde gelişen ve üzerine ekleye ekleye ilerlediğim bir süreç.

    Takipçilerin senden Vikingler başta olmak üzere birçok farklı döneme ait savaşlar talep ediyor. Yakın gelecek için aklında belli bir döneme ait seri var mı?

    Aslında şuan bile üzerinde çalıştığım üçten fazla proje var ve o an kendimi bir projeye devam etmek için istekli hissetmiyorsam diğerine geçebiliyorum. Ses montajını baştan sona düzenlediğim ve bir kurgu oluşturmak zorunda olduğumdan videoların birini hazırlamak 2-3 ayımı dahi alabiliyor. Viking temalı bir savaş videosu isteği gerçekten fazla olduğundan ileride aklımda olan projeler arasında en başta Stamford Köprüsü Muharebesi var. Bunun yanında Belgrad Kuşatması (1456), Sezar’ın Alesia Muharebesi ve Orta Çağ’dan henüz karar vermediğim bir video daha var. Şu Anda Total War Attila’ya Yüzüklerin Efendisi modunu geliştiren Rise of Mordor ekibi için hazırladığım fragmanların yanı sıra Game of Thrones’ta anlatılan Robert’ın İsyanı video serisi ve Wattling Caddesi Savaşı üzerinde çalışıyorum. Yapmak istediğim gerçekten çok fazla proje var ve umarım hepsinin hakkını verebilirim.

    Eklemek istediğin herhangi bir yorum var mı? Lütfen aklında paylaşmak istediğin tüm düşünceleri ekle.

    Çok fazla uzun yazarak okuyucuları sıkmak istemiyorum. Videolarımı kendimi ifade edebildiğim bir alan olarak gördüğüm için yaparken çok eğleniyorum bu yüzden olur da sorunuz olursa lütfen istediğiniz platformdan bana danışın, elimden geldiğince yanıtlamak isterim. Soruları cevaplamaktan gerçekten çok keyif aldım, her biri iyi düşünülmüş. Bu röportaj fırsatı için size de ayrıca teşekkür ederim, içeriklerime denk gelip beni takip ediyor olmanız ve burada sorularınızı yanıtlayabilmek beni ayrıca çok mutlu etti. 🙂

    Görsellerin tümü ve fotoğraf Nedim Can İncebay’in izni ile kullanılmıştır.

    EN COK OKUNANLAR

    İlgili Makaleler