Pazar, Aralık 22, 2024
More

    Rusya’nın Stonehenge’inde dev kafatası bulundu

    Dünyayı serseri asteroid tehdidine karşı birleştiren meteor patlamasının yaşandığı Çelyabinsk, bu kez ilginç bir arkeolojik keşfe tanıklık etti. Kentin yakınlarındaki Bronz Çağı’ndan kalma eserlerle dolu Arkaim bölgesinde, koni şeklinde kafatasına sahip bir insan iskeleti bulundu.

    TASS haber ajansına konuşan araştırmacı Maria Makurova, ‘iskeletin 4,000 yıllık önce bölgede yaşamış Sarmati kabilesine ait olduğunu’ belirtti. Dünya dışı varlık iddialarına yer vermeyen Makurova, ‘yeni doğan çocukların kafalarını iple bağlayarak koni şekline getirilmesinin kabilenin kültürü olduğunu’ ifade etti.arkaim_maps

    Makurova, Sarmati kabilesinin modern günümüzde Ukrayna, Kazakistan ve Rusya’ya yayılan topraklarda yaşadığını not düştü. Bir kadına ait iskeletin oldukça iyi korunmuş olduğuna dikkat çeken Makurova, ön incelemelerin Sarmati kabilesine ait olduğuna işaret ettiğini söyledi.

    Sarmati kabilesinin neden çocuklarının kafataslarını ‘Alien’ tarzına soktuğu bilinmiyor. Kamurova, binlerce yıl öncesinde Arkaim’in uzaylılar tarafından ziyaret edildiği düşüncesine yorum yapamayacağını belirtti.

    https://youtu.be/fnS1hvpThB8

    Stohenge’in gelişmiş versiyonu

    M.Ö 17’nci yüzyıldan kaldığu tahmin edilen Arkaim, Sarmati kabilesinden çok önceki tarihlere uzanıyor. 1987’de ortaya çıkarılan antik bölge, 20,439 metrekarelik alana kurulan yerleşimleri ve astronomi gözlemleri için kullanılan taş yapıları içeriyor.

    arkaim_002Sokaklar ve meydana sahip halka halindeki iki yerleşim biriminden oluşan Arkaim, iki büyük halka duvarla korunuyordu. 1,500-2,000 kişinin yaşadığı tahmin edilen antik bölgenin öne çıkan özelliği bir gözlemevi olması.

    Rus arkeolog K.K Bystrushkin tarafından Stonehenge ve Arkaim arasında yapılan karşılaştırma, Arkaim’in gökyüzünü gözlemlemek için daha gelişmiş olduğunu ortaya koymuştu. Stonehenge, 10 gök olayını tespit etmek için kullanılırken, Arkaim’e 18 kozmik olay gözlemlenebiliyordu.

    Ural Dağları’nın güneyinde kalan Arkaim’in hakkında henüz çok az şey biliniyor ve uluslararası bilim topluluğu tarafından doğrulanmamış birçok bulgu değerlendirilmeyi bekliyor.

    arkaim_003

    Geçmişte örnekleri bulunmuştu

    Kafa bağlama yöntemiyle şeklini değiştirme yönteminin eski zamanlarda farklı kültürlerde yer aldığı tarihi bulgularla ortaya çıkarılmıştı. Arkaim’deki fosilin öncesindeki en iyi örnek, 2012’de Meksika’da ortaya çıkarılan koni biçimli kafatası olmuştu.

    Orta ve Güney Amerika kültürlerinde daha yaygın olduğu bilinen kafa düzleştirme veya uzatma yönteminin, Çelyabinsk’te elde edilen bulguyla sanılandan çok daha geniş coğrafyalara yayıldığı kanıtlandı.

    EN COK OKUNANLAR

    İlgili Makaleler