Perşembe, Aralık 26, 2024
More

    Girişimcinin hayatını kurtaran 5 hizmet

    Girişiminiz ufak bir fikirden, kazançlı bir iş haline gelinceye kadar yolda aşmanız gereken tümsekler o kadar fazla ki saymakla bitmez. Bu dönemde, eğer bir köşede sağa sola saçabileceğiniz milyon dolarlarınız da yok ise eğer, paranızı da vaktinizi de çok dikkatli kullanmanız gerekir. Eski dünya size hantal süreçler sunarken günümüzde onlarca farklı girişim size kolay uygulanabilir pratik hizmetler sunmakta ve yükünüzü büyük ölçüde hafifletmektedir.
    1 – İş Modeli Kanvası – Ciz.io

    Tek başınıza düşünürken o aklınıza gelen muazzam fikir size bir hafta içinde milyonlar kazandıracak gibi duruyor olabilir. Ürün ya da hizmetiniz hayata geçtiğinde insanların akın akın geleceğini düşünüyor da olabilirsiniz. Fakat ne hikmetse aklınızdaki fikri başkalarına bir türlü basit bir şekilde anlatamıyor ya da onların ilgisini istediğiniz gibi çekemiyor olabilirsiniz. Bu fikriniz “kötü” olduğu için değil sadece yeteri kadar demlenmediğindendir.

    Ciz.io sitesi üzerinden iş modeli kanvasınızı oluşturabilirsiniz ve hem kendinizi anlatmayı kolaylaştırırsınız hem de bu sürede aklınıza gelmeyen birçok sorunun cevabını da bularak işinizi daha sağlam temellere oturtabilirsiniz. Site Türkçe ve ücretsiz olarak kanvaslarınızı oluşturabiliyorsunuz. Fikrinizi ayakları üstünde duran bir hale getirmemek için bahaneniz de kalmamış oluyor böylece.

    http://ciz.io

    2 – Girişimin Adı Yok – Namemesh

    Girişime isim bulmak zor iş. En azından ben çok zorlanmıştım ki tanıdığım birkaç arkadaşım da aynı zorlukları yaşıyor. Güzel isim bulsanız boş alan adı bulunmuyor, boş alan adı bulsanız markalaşacakmış gibi durmuyor. Aklınızdaki fikri geliştirecek ve hızlıca boştaki alan adlarını, Twitter ve Facebook hesaplarını da kontrol edecek bir hizmet bu araştırma sürecinde ilaç gibi gelir girişimciye.

    Namemesh tam bu anda hızlı bir manevrayla hayatımızı kurtarıyor ve uykusuz gecelerimizden bir tanesini alıp bize huzurlu bir gece armağan ediyor. Namemesh’in arama motoruna kullanmak istediğiniz kelimeyi ya da kelimeleri girdikten sonra site size farklı başlıklar altında sonuçlar sıralıyor. Standart ya da SEO öncelikli alan adlarını sıraladığı gibi aynı zamanda arama kelimenize benzer başka kelimeler ve alan adları da öneriyor. Aklınıza yatan bir isim bulduktan sonra da alan adını alabileceğiniz sitelere bir tık ile yönlendiriyor sizi. Tabi bu sırada Facebook ve Twitter hesaplarını da kontrol ediyor. Doğal olarak site İngilizce ve dolayısıyla karşınıza çıkacak isimlerin de başına sonuna eklediği kelimeler İngilizce oluyor. Bütün bunlardan sonra Namemesh’e teşekkür ediyor ve 100 tam puan ile yerine uğurluyoruz.

    http://www.namemesh.com

    3- Bi’ Tık Daha Büyütelim – Tailorbrands

    Nice girişimci logo yaptıracağım diye telef oldu bu hayatta. Bütçe az, zaman dar, hayat zor, istekler fezada… Tanıdık, eş, dost bir grafik tasarımcı bulsan rica minnet iş yaptırsan sonuçtan tatmin olmak garantisi yok, gideyim bir ajansla çalışayım her şey tam istediğim gibi olsun desen altından kalkamayacağın rakamlar çıkar, oturayım ben yapayım kendi markalamamı desen bi’ tık daha büyüte büyüte anlamsız bir şey çıkartırsın ortaya. Derdini basit anlatsan da birisi de sana hızlıca kurumsal kimlik dosyanı verse istersin çoğu zaman. Tailorbrands.com derdimize derman bu konuda.

    Markanızın ismini, sloganını yazdıktan sonra birkaç soruya cevap veriyorsunuz. Sonrasında sizin zevkinizi daha da iyi anlamak adına tasarım örnekleri getiriyor. Son olarak markanın tarzını belirliyorsunuz ve Tailorbrands.com size logo seçeneklerini sunuyor. Beğendiğiniz logonun üzerinde ufak tefek değişiklikler de yapabiliyorsunuz. Logoda karar kıldıktan sonra da karşınıza 2 adet kurumsal kimlik çalışması sunuyor. Antetli kağıt tasarımından kartvizitlere kadar ihtiyaç duyacağınız her türlü tasarım bu site tarafından sağlanıyor. Dilerseniz logonuzu kaydedip birkaç gün üzerinde düşünebiliyor, dilerseniz hemen satın alabiliyorsunuz. Şu anda sadece İngilizce alfabedeki harfleri tanıyor ancak yakın zamanda farklı alfabelerdeki harfler de dahil edilecekmiş. Böylece “Çift Haseki Paşa Ünsöyler Durağı” diye bir markayı rahatlıkla oluşturabileceksiniz.

    http://www.tailorbrands.com

    4- “Pazartesi Sendromlu Tweet”ten fazlası için – Hootsuite

    Sosyal medya hesapları arasında çılgınca bir sekmeyi açıp bir sekmeyi kapatırken her şeye ve herkese yetişmeye çalışmak ziyadesiyle yorucu bir iş. Öte yandan sosyal medyada varlık göstermemek ise bir seçenek olmaktan çıkalı çok zaman oldu. Bütün hesapları bir arada yönetebilmek, her bir hesabınıza ayrı ayrı gönderilerinizi hazırlayıp haftalık planlar halinde yüklemek ve sonra arkanıza yaslanıp kendi işlerinizi takip etmek, hızlıca raporlarınıza erişip başarınızı ya da eksiklerinizi görmek ise çölde su bulmak kadar güzel bir duygu yaşatacaktır.

    Hootsuite size hem ücretsiz hem de ücretli seçenekler sunan, kolay kullanılabilen, yukarıda saydıklarımızı ve daha fazlasını yapmanıza olanak veren muhteşem bir hizmet. İncelemeden geçmeyin takipçilerinizle rahatlıkla iletişim içinde olun.

    https://hootsuite.com/

    5- Görsel içerik pazarlaması mühim iş – Canva & Piktochart

    Buffer (https://blog.bufferapp.com/the-power-of-twitters-new-expanded-images-and-how-to-make-the-most-of-it) diyor ki görsel içeren tweet’ler yüzde 18 daha fazla tıklanma, yüzde 89 daha fazla favoriye eklenme ve yüzde 150 daha fazla retweet alıyor. Sanırım görsel içeriğin ne kadar büyük fark yarattığını daha fazla anlatmaya gerek yok. İster bir cümle alıntısı paylaşacak olun ister araştırma sonucunuzu paylaşacak olun görseller her zaman işinizi kolaylaştıracak ve etkileşiminizi artıracaktır. Bunun için eskiden uzun vakitler Photoshop ve türevi programları kullanmak durumundaydık. Şu anda ihtiyacımız olan birçok görseli hazırlamamızı sağlayan birçok site var.

    Canva üzerinden çeşitli mecralara uygun tasarımlar hazırlayabilirsiniz. Her mecrada kullanılan farklı boyutlardaki görsel tasarımlarından bir tanesini seçip, resminizi hazırlayıp, yazınızı yazıp sonrasında da bu görseli bilgisayarınıza kaydedebilir ve gönül rahatlığı ile gerek gördüğünüz yerde paylaşabilirsiniz. “Instagramın ölçüleri neydi?”, “Facebook kapak fotoğrafım kaç pikseldi?”, “Bu görseli hazırladım ama acaba paylaştığımda düzgün görünecek mi?” gibi dertler ortadan kalkıyor ve işler çok hızlanıyor.

    Piktochart ile de birbirinden güzel infografikler hazırlayabilir, araştırma sonuçlarını daha eğlenceli ve kolay sindirilebilir bir hale getirebilirsiniz. Sadece araştırmalarınız için değil ufak testler, uzun bilgileri de paylaşırken infografikleri kullanabilirsiniz. Hatta çekinmeyin bol bol kullanın infografikleri.

    https://www.canva.com/

    http://piktochart.com/

    EN COK OKUNANLAR

    İlgili Makaleler