Cuma, Ekim 18, 2024
More

    ABD ve Japonya arasındaki ilk dev robot düellosu beraberlikle sonuçlandı

    MegaBots ve Suidobashi ekipleri, dünyanın tanık olacağı ilk dev robot dövüşü için iki yıl önce birbirlerine meydan okumuştu. Aradan geçen hummalı çalışmanın ardından, ABD ekibi iki; Japon ekibi ise bir robotuyla düelloya katıldı.

    Karşımıza çıkan görüntüler haliyle Real Steel veya Pacific Rim’deki robotların yanından bile geçemiyor. Ancak ilk haliyle karşılaştırıldığı zaman MegaBots ekibinin çok ciddi bir hazırlık yaptığı anlaşılıyor. Paintball topu, dev bir elektrikli testere, 300 kilo gelen çelik bir yumruk ve rakibi şaşırtmayı amaçlayan drone, robotların zengin cephaneliğinin bir kısmı. En temel özellikleri ise dev cüsseleri.

    Iron Glory ve Kuratas arasındaki ilk raund fazlasıyla hayal kırıklığı olsa da 6 tonluk bir robotla yere devrilmenin nasıl bir şey olduğunu görmüş oluyorsunuz. İkinci raundda 12 tonluk Eagle Prime ile Kuratas birbirlerine kilitlenip kalıyor, üçüncü de ise fazlasıyla dövüşemeyen robotların kavgasını akıllıca düşünülmüş bir testere çözüyor.

    ABD ve Japonya robot düellosunda kapışacak

    Gelişmesine yıllar var

    MegaBots ekibinin amacı Kickstarter ile başlayan yolda desteklerini artırarak uluslararası dövüşlere devam etmek ve ilk robot dövüşü ligine öncülük etmek. Suidobashi ise ilk olarak ağır hasarlı robotunu tamir etmekle uğraşacak.

    Dev bir hangarda yapılan dövüş, robotların eksik kaldığı aksiyonu biraz artırmak için hurda otomobiller, variller ve yıkık dökük kirişler ile donatılmıştı. Senaryo icabı olduğu anlaşılan yıkıp dökmenin yanı sıra paintball topu ile yapılan atışlar ve Kuratas’ın mermi saydırması fena içerikler değil. Ancak çok iyi mühendislik ürünü olsalar da tüm robotlar iyi bir dövüş çıkarmak için fazlasıyla hantal.

    Her iki ekip ne kadar destek toplayabilir bilinmez ama bir robot ligi için çok büyük bir maddi yatırım ve insan kaynağı gerekiyor. En iyisi bir süre daha CGI üretimli animasyon filmlerine takılmaya devam edelim.

    EN COK OKUNANLAR

    İlgili Makaleler